Nieuws Blogs versus de krant

0
8996

Grapevine zegt dat de krantenjongen binnenkort failliet kan gaan met de opkomst van nieuwsblogs op internet. Conventioneel zijn de meeste huiseigenaren, vooral die van de oudere generatie, gewend om de krant in gedrukte vorm te lezen om op de hoogte te blijven van het actuele wereldwijde nieuws. Deze trend ondergaat echter een verandering waarbij de nieuwere generatie nu naar internet kijkt als het gaat om op de hoogte blijven van de laatste gebeurtenissen over de hele wereld.

Deze verschuivende trend vormt een bedreiging voor veel van de conventionele kranten. Zozeer zelfs dat velen van hen de stap hebben gezet om online te gaan. Veel krantenbedrijven hebben door deze nieuwe opkomende trend een daling in hun verkopen ervaren. Het gevaar voor persbureaus is echter nog lang niet voorbij, omdat ze worden geëvenaard door een nieuwe creatie van het web in de vorm van nieuwsblogs.

Dit zijn in feite online websites die de hele dag door actueel nieuws van over de hele wereld leveren. Deze nieuwsaggregatiesites bieden u niet alleen het dagelijkse nieuws zoals geciteerd uit andere nieuwsbronnen, maar bieden u ook de mogelijkheid om originele nieuwsprogramma’s te bekijken over uw favoriete niches. Veel van deze blogs bevatten afzonderlijke secties, schrijvers, video’s en originele programma’s over politiek, zaken, sport, entertainment, biz en technologie en nog veel meer. In wezen is een nieuwsblog alles wat een krant ooit zou willen zijn.

Het valt niet te ontkennen dat nieuwsblogs de nieuwszoeker een veel betere ervaring bieden. Tegelijkertijd heeft het echter een grote impact gehad op de journalistiek. Dit komt omdat lezers de mogelijkheid krijgen om commentaar te geven en feedback te geven op alles wat ze lezen, zien of horen op deze blogs, waardoor de journalisten onder controle blijven. In tegenstelling tot conventionele media waar het moeilijk is om een ​​verdraaide agenda te identificeren, worden de intenties van nieuwsblogs altijd in toom gehouden.

Wanneer dit fenomeen in detail wordt onderzocht, komt het over als een zeer belangrijke en vitale ontwikkeling van onze eeuw. In een tijdperk waarin de media de schuld krijgt voor het promoten van gevestigde agenda’s, brengen nieuwsblogs op een onpartijdige, onbevooroordeelde en informatieve manier onpartijdig breaking news en krantenkoppen van over de hele wereld.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here