RUIME HYBRIDE AUTO’S

0
2407

Er zitten talloze voordelen aan het hebben van een hybride auto. Hybride auto’s zijn duurzaam, vernieuwend, hebben vaak krachtige prestaties en zien er ook nog eens ontzettend goed uit. Op een hybride auto kun je rekenen. Deze trouwe viervoeters zijn daarom de moeite waard om te overwegen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe auto. Maar waar let je dan op? 

 

Accu’s 

Er zijn verschillende opties voor hybride auto’s. Zo zijn hybride auto’s voorzien van een compact batterijpakket en een kleine elektromotor. Deze accu is niet zelf op te laden. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat de auto zelf remenergie kan terugwinnen tijdens het afremmen. Deze energie wordt opgeslagen en vervolgens opnieuw gebruikt om op lage snelheden te kunnen rijden. Dat maakt het voor mensen die veel binnen de bebouwde kom rijden interessant om een hybride auto aan te schaffen. 

 

Mild-hybride auto 

Ook mild-hybride auto’s worden veel verkocht in Nederland. Dit type auto is voorzien van een kleine elektromotor die de verbrandingsmotor ondersteunt met extra trekkracht en vermogen. Deze energie is afkomstig van een accu die ook weer wordt opgeladen met remenergie. Hierdoor is het brandstofverbruik nog iets minder. 

 

Plug-in hybride 

Naast dit type hybride auto’s heb je ook de plug-in hybride auto’s. Deze zijn wel zelf op te laden. Dit type voertuig maakt namelijk gebruik van herlaadbare batterijen of een andere manier van energieopslag dat zelf opladen mogelijk maakt. Dit type voertuig is geschikt om korte ritten volledig elektrisch te rijden, vaak onder een bepaalde snelheid. Dit type auto zie je steeds vaker op de weg. De Mitsubishi Outlander is hier een voorbeeld van. Een aantal jaren geleden was deze auto al heel populair in Nederland wegens belastingvoordelen. Wie op zoek is naar een Mitsubishi Outlander als occasion heeft dan ook geluk. Deze populariteit heeft het aanbod in occasions namelijk heel erg vergroot. 

 

Ruimte en comfort 

Nederlanders houden steeds meer van grotere auto’s, zeker voor een gezinsauto’s. Grote SUV’s zijn dan ook populairder dan ooit in Nederland. Zo is de Mitsubishi Outlander ook een populaire en zeer ruime auto. Het is een verhoogd automodel in de compacte middenklasse en biedt veel flexibiliteit door de verstelbare zitplaatsen die te veranderen zijn in extra bagage. Deze auto is niet alleen beschikbaar in een hybride model, maar ook als uitvoering met een krachtige benzinemotor. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here