Motortips voor jong en oud

0
1676

Motorrijden wordt steeds populairder. Steeds meer mensen behalen hun motorrijbewijs. Waaronder ook veel vrouwen. Bovendien is het in iedere leeftijdscategorie geliefd. Zowel jongs als oud stapt op de motor. En dat is natuurlijk ook helemaal niet zo gek, want motorrijden biedt enorm veel voordelen. Het is niet enkel een vervoersmiddel, maar ook gewoon een te gekke hobby. Een rondje op je caferacer doet wonderen voor je humeur. Maar hoe ervaren je ook bent, er valt altijd nog wel een beetje bij te leren. Stap jij de komende tijd weer veelvuldig op je motorfiets? Hou dan rekening met de volgende motortips.

 

Let op bij het gebruik van een rugtas

Veel motorrijders maken gebruik van een rugtas. Dit is namelijk de ideale manier om spullen te vervoeren. Zeker omdat je op een motor nou eenmaal weinig extra opslagruimte hebt. Toch adviseren specialisten om dit niet te doen of hier in elk geval goed mee op te letten. Een rugtas is namelijk niet alleen heel handig, maar kan ook nog eens de nodige gevaren opleveren. Wanneer je valt met een zware rugtas kan dit er zomaar voor zorgen dat je je rug breekt. Druk daarom niet zonder nadenken de gashendels in, maar controleer eerst of het echt nodig is om een rugtas mee te nemen en wat je hier precies in hebt zitten. Stop harde voorwerpen altijd in een speciale koffer voor op je motorfiets om nare scenario’s te voorkomen. Zachte voorwerpen mogen natuurlijk wel in de rugtas vervoerd worden.

 

Controleer de motorfiets vóór vertrek

Ga je een lange rit maken? Controleer de motorfiets dan eerst op mogelijke gebreken. Dit kost slechts enkele minuten, maar voorkomt wel dat je met pech onderweg komt te staan. Of nog erger: dat je bij een ongeluk betrokken raakt. Neem dus de tijd om hem even goed na te lopen. Kijk naar de banden, controleer het oliepeil en kijk of de knipperlichten en lampen nog goed werken. Check ook met enige regelmaat de bandenspanning. Je bent op de motor erg kwetsbaar en de banden vormen jouw enige contact met het wegdek. Zorg er daarom altijd voor dat deze over de juiste spanning beschikken om problemen te voorkomen.

Geen last meer van klagende buren? Schaf een DB killer aan

Maak je graag in de late uurtjes nog even een ritje met de motor? Maar zijn je buren hier niet over te spreken? Zorg er dan voor dat je motor minder geluid maakt en schaf een db killer aan. Hiermee kan je geluidloos je motorfiets parkeren en wegrijden om scheve blikken te vormen. Dat bespaart jou weer een hoop discussies en stiekem is het ook wel prettig om op een stille motor te rijden.

 

Gebruik een gele bril

Er zijn mensen die graag in het donker rijden. Het geeft een gevoel van rust om in het donker op je motor te stappen en gewoon een beetje rond te rijden. Even je hoofd leegmaken na een drukke dag. Wanneer je echter vaker in het donker dan in het licht rijdt kan het verstandig zijn om een gele bril aan te schaffen. Deze geven een beter contrast waardoor het zicht versterkt wordt. Bovendien werkt een gele bril ook geweldig bij slecht weer. Je hebt er dus eigenlijk op ieder moment en bij ieder weertype plezier van. Wel zo prettig!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here