Je auto gaat langer mee dan je automatten

0
1015
just carpets

Hoe lang gaat een auto ongeveer mee? Dat is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van hoe zuinig je ermee omgaat. Ook kan het soms een kwestie van pech zijn, die ervoor zorgt dat je auto een kortere levensduur heeft dan normaal. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, en hoeft niet eens jouw schuld te zijn. Maar met een beetje pech zorgt het er wel voor dat je auto de gemiddelde levensduur van ongeveer vijftien jaar niet redt.

 

Een auto heeft een aardige levensduur

 

Hoe lang je auto precies meegaat, dat is van veel factoren afhankelijk. Zoals eerder genoemd kan een klein beetje zuinig ermee omgaan er al voor zorgen dat de levensduur langer wordt, al valt een ongeluk of schade door andere zaken nooit helemaal te voorkomen. De buitenkant van je auto kan tegen een stootje, dus een deukje kan wel weer worden weggewerkt of rustig blijven zitten zonder dat dit de levensduur direct verkort. Op het moment dat roest toeslaat heb je echter vaak wel een probleem, want dit komt de levensduur zeker niet ten goede.

 

Roest kun je gelukkig grotendeels voorkomen door voorzichtig en alert te zijn. Is je lak beschadigd, dan verdient het aanbeveling om deze snel bij te laten werken. De lak is er namelijk niet alleen om je auto een leuk kleurtje te geven, maar ook om het metaal te beschermen tegen water en vuil. Kan dit een tijdje flink zijn gang gaan, dan is het roestproces vaak al begonnen en is er niet altijd meer heel veel dat je daartegen kunt doen.

 

Zelfs al zorg je echter zo goed als je maar kan voor je auto, heb je nooit aanrijdingen of andere schade, dan nog heeft deze na een tijdje zijn maximale levensduur wel bereikt. In dat geval zullen het vooral de inwendige delen van de auto zijn die op beginnen te raken. De motor, of andere onderdelen, gaan kuren vertonen. Kleinere onderdelen vallen vaak nog wel te vervangen, maar op het moment dat de motor zijn beste tijd heeft gehad, is het beter om uit te gaan zien naar een nieuwe auto.

 

Bepaalde onderdelen gaan korter mee

 

Alhoewel een auto vaak de vijftien jaar wel haalt, geldt dat niet voor alle onderdelen. Neem bijvoorbeeld de automatten, die de bekleding en de auto moeten beschermen tegen vocht en vuil dat van schoenen af komt. Deze redden echt geen vijftien jaar. Het verdient dan ook aanbeveling om deze, zodra de eerste sporen van slijtage zich aandienen, te vervangen door nieuwe automatten op maat. Deze kun je voor ieder merk en model bestellen op Justcarpets.nl. Juist dit simpele onderdeel van je auto kan namelijk schade voorkomen, want als al dat vocht in je bekleding trekt of zelfs het metaal kan bereiken, ben je een stuk verder van huis. Af en toe vervangen kan de levensduur van je auto dus flink ten goede komen.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here